ERASMUS+ ÖĞRENİM ve STAJ HAREKETLİLİKLERİ İLANI 2018-2019

Bu ilana Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliği kapsamında öğrenci gönderimi için çıkılmıştır. Yükseköğretimde Erasmus+ programı kapsamında KA103 projesi ile AB ülkelerine öğrenim ve staj hareketliliğinden öğrenci gönderilmektedir. Aşağıda detayları verilen ilanları okuyarak üniversitemiz öğrencileri başvuru yapabilmektedir. Öncelikle aşağıdaki hatırlatmaları okuyarak ilan detaylarını okumaya geçmenizi öneririz.

• Aşağıda iki ayrı hareketlilik türü (öğrenim ve staj hareketliliği) için ilana çıkılmıştır. Öğrencilerimiz her iki hareketlilik türüne de başvurabilmektedir.
  • Her iki hareketlilik türü için seçilen öğrencilerimize ücretsiz dil dersleri verilecektir. Detaylı bilgi ve tarihler için lütfen ilanları okuyunuz.
  • Öğrenim hareketliliği için 2018 projesine ek olarak ilana çıkılmıştır. Bu hareketlilik türünden öğrencilerin 2018-2019 akademik yılı bahar döneminde faaliyetten yararlanmaları gerekmektedir.
  • Öğrenim hareketliliği için ek olarak ilana çıkıldığı için hibe kontenjanları bölüm bazlı olarak değil, akademik birim bazlı kontenjan dağılımı yapılmıştır.
  • Staj hareketliliği kapsamında kurumsal projelerimiz haricinde koordinatör kurumların ortağı olarak konsorsiyum projelerinden de öğrenci gönderilecektir. Bu projeler için tek fark finans kaynağının koordinatör kurumlar olmasıdır. Dilerseniz staj hareketliliği içinde her bir proje için ayrıca başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Staj hareketliliği için faaliyetlerin gerçekleştirileceği tarih aralıklarına dikkat ederek, size uygun olan projeyi başvuru formunda seçiniz.
  • Staj hareketliliği ile anlaşma şartı aranmamaktadır ve isteğe bağlı staj olarak tüm bölümler/programlardan öğrencilerimiz staj faaliyeti gerçekleştirebilirler. Bu nedenle tüm eğitim kademelerinden (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerimiz başvuruda bulunabilirler.
  • Mezuniyet sonrası staj yapılabildiğinden mezun olmak üzere olan öğrencilerimiz de mezuniyet sonrasında staj faaliyetinden yararlanabilmektedir.
  • Her iki hareketlilik türü için verilen kontenjanlar tahmini hibe kontenjanıdır. Hibesiz olarak da başarılı öğrencilerimiz faaliyetlerden yararlanabilmektedir.

BAŞVURU İÇİN ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ WEBSİTESİNİ ZİYARET EDİNİZ.