2020-2021 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları

2020/2021 AKADEMİK YILI GÜZ/GÜZ BAHAR DÖNEMLERİ İÇİN MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARINI SİTEMİZDEN GEREKLİ FORMLARI ALARAK DOLDURMALARI VE 17 ŞUBAT - 3 MART 2020 TARİHİ MESAİ BİTİMİNE KADAR ( AĞDACI KAMPÜSÜ, YAHYA KEMAL DERSLİKLERİ BİNASI  MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ) BAŞVURMALARI GEREKMEKTEDİR.

BAŞVURU ŞARTLARI

1-  Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması

2-  Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 olması

3-  Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 olması

4-  Gideceği Üniversitenin eğitim dilinde, yabancı dil sınavında başarılı olma

( sınav tarihi daha sonra açıklanacaktır)

ANLAŞMALI ÜNİVERSİTELER

BAŞVURU TARİHLERİ

17 ŞUBAT 2020  –  3 MART 2020

BAŞVURU BELGELERİ
( Mevlana Değişim Programı Belgeler Kısmında mevcut)

1-  ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU (2 Adet)* Bilgisayar Ortamında Doldurulacaktır

Fotoğraflı ve imzalı olmalıdır.

2-  TRANSKRİPT (2 Adet)

2019-2020 Güz dönemi dâhil GÜNCEL Transkript olmalıdır. *

DEĞERLENDİRME

Değerlendirmede yukarıdaki başvuru şartlarına sahip , başvuru yapan öğrencilerin not ortalamasının %50’si ile Mevlana Değişim Programı öğrencisi olunacak yükseköğretim kurumunun eğitim-öğretiminde kullanılan ilgili dil seviyesini gösteren dil puanlarının %50’sinin toplamı dikkate alınarak öğrencilerin ağırlıklı not ortalaması hesaplanır ve sıralama yapılarak seçim gerçekleştirilir. YÖK tarafından yapılacak olan nihai değerlendirme sonucunda programdan yararlanacak öğrenciler belirlenecektir.

BURSLAR

2020-2021 eğitim öğretim dönemi için burslar YÖK Mevlana Programı Kriterlerinde belirtilmiştir.

2020-2021 Akademik Yılı Mevlana Programı Kriterleri

Bartın Üniversitesi